fredag 22 augusti 2008

Dagens mattips!

Ibland har man ju idétorka. Därför tänkte jag ge er ett av mina favoritrecept. Alltid hjälper det någon!

Färsk Gnocchi Arrabiatta med Scampi (Leila Lindholm)

6 portioner

2 påsar färsk Gnocchi (naturell smak)
2 msk smör
1 mild röd chili
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
rivet skal av 1 citron
500 g scampi
1 msk socker
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 ask körsbärstomater
1 bit (100 g) pecorinoost
2 msk balsamiq glaze (crema di balsamico)

Gör så här:
1. Koka upp ett välsaltat pastavatten.
2. Finhacka chili, vitlök och persilja och dela upp i två skålar.
3. Koka gnocchin i 1 minut, häll bort vattnet.
4. Hetta upp två teflon stekpannor.
5. Stek gnocchin gyllene i ena stekpannan i 1 msk smör och hälften av chilin, vitlöken och persiljan. Riv skalet av halva citronen över och krydda med salt och peppar.
6. Stek scampin hastigt i andra stekpannan i 1 msk smör, socker och resten av chilin, vitlöken och persiljan. Riv resterande citronskal över räkorna, krydda.
7. Häll upp gnocchin på ett stort serveringsfat och häll scampin över.
8. Strö delade körsbärstomater över och toppa med riven pecorinoost och balsamiq glaze.

Mums!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Detta ska jag göra i kväll!!! Fast min stora familj är helt bort. Barnen är hos sina andra föräldrar för första gången på 3 veckor, Jenny, Johan och Olle är på kräftskiva i nya bostadsområdet (jo det tror fortfarande att de ska flytta från oss). Vi är alldeles ensamma så då blir det god middag och högljudd sex!

Beatrice sa...

Lycka till! Det här är en garanterad väg till sängen, om inget annat skulle funka... ;)

Anonym sa...

Per skulle gå och handla...det gjorde han. På lappen skrev jag Gnocchi. Han kom hem med pastasnäckor som det stod det på. Jag kokade dem längre än en minut:-) Skämt och sido så gick det bra att göra på kokad pasta också, men din variant är nog godare.

I alla fall tog KockJohan om tre ggr så helt kan jag ju inte ha misslyckats- Tusen tack för bra recept

Beatrice sa...

Jag säger bara: män och handla! Hm... Men jag kan tänka mig att det blev supergott med pasta oxå! Huvudsaken är ju trots allt att alla blev nöjda! Och på den punkten får du ju känna dig tillfreds i alla fall! ;)