söndag 17 augusti 2008

Vilken helg!

I fredags åkte vi iväg och tittade på ett potentiellt sommarhus. Solen sken och vi körde genom ett fantastiskt landskap. Vi kom fram till huset och kikade runt. Slitet, gammalt och mycket att göra med, men med charm och verklig potential. Ladugårdslängan är fylld av glömda skatter, likaså golv, tak och väggar inne i huset. Fiskerätt i ån som ligger i änden av tomten. Jordkällare och hage. Husets ägarinna berättade livligt om trakten, huset och om sitt eget liv. Efter ca 1 timme så åkte vi vidare till våra goda vänner i Bultebo och fick en generös middag, vin och pratade in på småtimmarna. Sen åkte vi hem.
Lördags morgon reste vi till goda vänner i Grythyttan och har umgåtts med fyllda glas, ätit mycket god mat och pratat, pratat, pratat. Vi måste få till mer av såna här besök!
Idag har vi även hälsat på min 92-åriga farmor. Hon ser dåligt och kan inte gå efter sin höftledsoperation men hon är vid gott mod. Jag önskar dock att hon bodde närmare och att vi kunde göra mer för henne. Hon sitter ju bara av tiden, som hon säger själv. Instängd på ett dåligt rustat hem med många som inte vet vart dem är, och personal som varken orkar eller hinner mer än det nödvändigaste. Nej, man önskade att det var möjligt att göra mer för farmor...
Nåja, nu sitter vi i alla fall hemma i soffan efter en alldeles förträfflig helg och försöker väga fördelar mot nackdelar och komma fram till ett beslut om vårt potentiella sommarhus. Titta gärna på länken nedan!

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3GBQAN40B7HDHP95&SearchResultIndex=21

P.S. Jag började starkt med 14 000 steg i tisdags men det har varit blandat resultat efter det.
Ons 11 306 steg
Tor 9 185 steg
Fre 11 799 steg
Lör 5043 steg
Sön 10 927 steg

Inga kommentarer: