lördag 15 januari 2011

Boktoka - inte alls tokig!

Vad läser du just nu? Har du under 2010 fått några nya favoritböcker och/eller favoritförfattare?
Jag längtar nämligen efter några riktigt bra böcker att läsa. Böcker att sjunka in i, njuta av, förskräckas över, le och gråta till. Jag har förläst mig och är urless på deckargenren, som förvisso kan vara mycket bra men ofta även fylld med förutsägbara karaktärer och gärningar. Vad jag längtar efter just nu är riktigt bra relationsromaner. Böcker om vanliga människor i vanliga situationer. Äkta känslor och tankar (hur äkta det nu kan bli i en roman).
En kollega på jobbet läser en bok som jag fattade tycke för genom att läsa baksidans sammanfattning och sökte genast upp den på nätet. Jag hittade då till en blogg om böcker och läsning, Boktoka. En fantastisk samling recensioner och tankar kring de böcker Boktoka har läst. Det här med läsning och vad man tycker är bra är ju högst individuellt men hos Boktoka kan du enkelt söka efter en bok, författare, genre och få ett betyg. Det gillar jag. Sidan är mycket bättre än att läsa de kommentarer du finner på AdLibris eller Bokus.
Ikväll satte jag mig således och började läsa recension efter recension under kategori 5 av Boktoka och har klickat hem några intressanta exemplar. Jag hoppas att de överraskar mig och att det är böcker vars författare jag kan hitta fler favoriter från. De borde dimpa ned i brevlådan i nästa vecka och jag ser verkligen fram emot lite skön läsning.