fredag 2 januari 2009

Dille på asiatiskt

Sedan några dagar tillbaka så har jag fått dille på asiatiskt! En god gissning är nog för att få ett avbräck mot all den feta norska julmaten... Jag plöjer mina kokböcker och gamla recept och experimenterar för fullt med smaker från fjärran östen. Kika gärna in på min matblogg då det inom kort kommer lite asiatisk inspiration från mitt kök!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Prova mina asiatiska köttbullar.

Blanda nötfärs och lammfärs.
Blanda i en till två burkar med krabbkött
stänk ned några rejäla stänk fisksås
pressa 1 lime och ha även i rivet skal. Hacka ned lite citrongräs.
Hacka ned vitlök och chili efter tycke och smak. Grovhacka färsk koriander och ha i och salt och peppar. Ett ägg kan vara bra också. Låt det stå och dra in smakerna ett tag. Forma sedan till äggstora köttbullar. Till det brukar jag servera glasnudlar eller couscous med koriander och vitlök i. Enkelt och gott!!!!! (ta ut lite av färsblandningen innan du gör den för stark till barnen)

Beatrice sa...

Mmmmmm! Detta ska jag absolut prova! Tack Fia!