Man tar billig växtolja och härdar den så att det får en konsistens som liknar smör. Oljan har nu redan härsknat vid tillverkningen, så då blandas metallpartiklar in, t ex nickeloxid som är giftigt! Efteråt tas det bort men små rester finns trots allt kvar (!). Nu behandlas denna massa med vätgas vid högt tryck och hög temperatur. En rengöring med ånga tar bort den hemska lukten. Blekmedel sätts nu in för att ändra den obehagliga gråaktiga färgen och sedan tilsätts starka smakämnen så att det ska likna smör. På köpet får du dessutom en produkt som sakta simmar runt i dina kärl och lätt fastnar vilket resulterar i hjärt- och kärlsjukdomar. Vid intag av dåliga fetter produceras även kolesterol för att ta hand om det dåliga fettet så det är dubbelt minus.
Gör din kropp och dig själv en tjänst och ät hederligt, äkta smör istället!
Källa: Catharina Hyltén-Cavallius, Rosendals trädgård
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar