torsdag 8 april 2010

Skuld hos Kronofogden?

Det verkar bäst att kolla så man inte har en skuld, om än så obetydlig om några kronor hos Kronofogden innan man försöker köpa något på kredit, ta lån eller liknande. Privatpersoner kan nämligen ovetandes vara skyldig Kronofogden små belopp (troligtvis upplupen ränta på tidigare skulder) och därmed nekas kredit.
Kronofogden bemöter det hela med att de har annonserat och informerat om att alla lätt kan ta reda på om och hur mycket de är skyldiga. Men, varför inte skicka ut ett kravbrev med inbetalningsinformation till dem som är skyldiga pengar? Det borde vara både enklare och billigare än dyra annonser och informationsblad. Dessutom så fungerar ju vi människor på det viset att om vi inte vet, eller tror att vi har en skuld så kollar vi inte upp det. Har ni tänkt på det, Kronofogden?


Källa: www.ekot.se

1 kommentar:

Karin H sa...

Ja, jag håller med! Det borde ju vara betydligt lättare att komma åt "smitarna" genom personliga brev, än att gå in på en informationssite. Hur jobbigt som helst ju, det väljer man kanske inte i första hand "åh, nu ska jag se om jag kan få betala lite pengar".